zaterdag 4 april 2015

Een deurkrans voor Pasen

Ik ben er al een paar dagen mee bezig en elke keer komt er weer wat tussen door. Maar nu moest ik er echt wat aan gaan doen, wil ik met Pasen de deurhanger op onze voordeur.
De benodigdheden:

- Haan
- crêpepapier geel
- strokrans
- lint
- een cirkelvormig voorwerp. (b.v. een glas)
- nietmachineOp crêpepapier cirkels tekenen met behulp van een glas. Crêpepapier diverse malen opvouwen (breedte van de cirkel), ik heb dit 6 keer gedaan.                                                                                    Hierna de cirkel voorzien van twee nietjes en de rand van knipjes. Ik heb hiervoor golfjes getekend. En daarna uitgeknipt.Nu pak je elk laagje van het crêpepapier en deze verfrommel je een beetje zodat dit omhoog blijft staan (zie foto) . Dit doe je tot aan de laatste crêpepapiertje.


        Hierna pluk je de papiertjes een beetje uitelkaar. En krijg je de contouren van een bloem. In het midden van de bloem  prik je een kopspeld en hiermee bevestig je hem in de strokrans.En een stuk lint gebruikt om de krans aan de voordeur te hangen. De kip in het midden geplaatst.  En zeg nou zelf ....hier wordt je vrolijk van. En mocht je er ook eentje gaan maken SUCCES!!1 opmerking: