zondag 21 juli 2013

granny square tas

Een granny square tas gehaakt voor mijn jongste dochter, Lieke.
Benodigdheden : Haakkatoen in verschillende kleuren, haaknaald (2,5), tas hengsel, voering, rits, garen,stopnaald voor de restanten draadjes weg te werken.
Bewerking:
Je haakt 24 verschillende granny squares. Zij kant/onder kant haken. De tas eerst meten voordat je hem in elkaar gaat zetten, i.v.m. voering. Voering knippen, een 2 cm groter dan de tas afmetingen. Sowieso voor de zoom, maar de binnenvoering zit dan niet te strak in je tas.Als je de tas in elkaar hebt gezet, de binnenvoering in elkaar zetten en binnenste buiten draaien. (goede kant naar binnen). Binnenvoering in tas doen en vast naaien aan de rand van de tas. Ik heb hier tussen een rits gezet, maar dit hoeft niet, je kan er ook een knoop opzetten aan de buitenkant en dit laten sluiten d.m.v. een gehaakte lus.Vergeet niet de tas hengsels ertussen te zetten. Ook kan je dit vervangen door een gehaakte hengsel en vast zetten met de naald.
                                   


                                   


Uiteindelijk is dit het resultaat.....2 opmerkingen:

  1. Helemaal fantastisch! Ben zelf 2 tassen aan het haken, en wil deze ook voeren met een rits..hoop zo dat het me lukt! Ik wens je iig nog een fijne avond toe, en groetjes van Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Bianca, leuk dat je weer een berichtje hebt achtergelaten. Ik ben benieuwd of het je gaan lukken met de rits in je gehaakte tassen. Succes!!

      Verwijderen