zondag 25 januari 2015

Warmte....petrol kleur.

Onze huiskamer heeft een metamorfose ondergaan wat betreft het zitcomfort. We zijn van twee bruine Chesterfield banken overgegaan naar een strakke hoekbank voor 8 personen...een vrij grote bank.
En om de grote stoffen bank (kleur antraciet) zijn aanwezigheid te door breken heb ik er kussens op gelegd. Ik had ergens nog grijs/bruine kussens liggen. Oker kleurige kussens genaaid op de naaimachine en daarbij drie petrol kleurige kussentjes gekocht.
Helaas vond ik het petrol kleurtje te fel en heb ik besloten om  een paar kussens te gaan breien en of haken. Ik had de juiste kleur al snel gevonden. Maar nu de wol of katoen nog.
                                                                                                                                                       
Ook dat probleem was al snel opgelost. Bij het handwerkwinkeltje in mijn woonplaats verkochten ze de juiste kleur katoen. Phildar coton 3. Na een paar bollen katoen te gelijk gekocht te hebben, want ja..... hoeveel zou ik nodig hebben voor drie kussens, aan de slag gegaan. Sowieso wilde ik een kussen met kabels. De maat was al bepaald door de kussens die ik had gekocht, want deze zijn als binnenkussen gaan fungeren.

Benodigdheden:   - Kussen maat  40 bij 40 cm.                
                             - breinaalden 4 1/2
                             - 6 bollen Phildar coton 3
                             - haaknaald 4 1/2

Brei beschrijving van de kabel kussen. (1)

62 steken opzetten met dubbele draad.
naald 1:    1 kantst. r., 6 st. r. , *3 st. a., 6 st. r., 3 st av.*      * tot * herhalen, laatste 6st. r en 1 kantsteek r. .
naald 2 :  1 kantst. r. 6 st.av., naald uit breien en eindigen met 6 st. av. en 1 kantsteek r.

naald 3 t/m 24 breien als naald 1 en 2.

Laatste naald  bij de  3 middelste averechtse steken groepen 2 steken meerderen. (6 steken worden 8 steken) Dit i.v.m. kabel breien.

naald 25: 1 kantsteek r. 6 st, r., 3 st. av., 6 st. r., 3 st. av.,  4 st. op een kabelnaald voor het brei werk houden, 4 st r. breien, de 4 st r. van de kabelnaald breien, 3 st. av. (3 x), 6 st.r., 3 st.av., 6 st.r., 1 kantsteek.

naald 26 t/m 32 breien zoals deze zich voordoen.

naald 33: breien als naald 25.

De kabel draaiing heb ik 9 x gedaan.

Na de laatste draaiing, in de averechtse naald de 2 steken  minderen van de 3 middelste averechtse steken groep. (Dan worden 8 steken weer 6 steken)
Hierna nog 23 naalden breien en afkanten.

Achterkant op dezelfde manier breien.

De voor en achterkant tegen elkaar leggen. Ik heb ze door middel van een rand vasten aan elkaar gehaakt, maar je kan het ook dichtnaaien. Vergeet niet hierbij de kussen erin te doen voordat je hem dicht maakt.


TIP:        http://www.garnstudio.com/lang/nl/video.php?id=19&sort=2&thumbnails=onIk hoop binnen kort weer een breipatroon van een kussen erop te zetten.....
                                       deze staat nu op de naald.

2 opmerkingen:

 1. Heel erg mooi van kleur en het patroon. Helaas kan ik niet zo goed breien. Heb pas laatst terug mijn breinaalden boven gehaald om een heel eenvoudig deken te breien, ik ben iets handiger met de haakpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Annemie, Ik hoop dat het breien je een beetje gaat lukken.
   Gr. Sandra

   Verwijderen