zondag 27 april 2014

nieuwe naaimachine, nieuwe tas....

Ik heb een nieuwe naaimachine moeten kopen, want de oude was kapot. Ja, dan begrijp je natuurlijk ook wel dat er iets uitgeprobeerd moet worden. Ik werd geïnspireerd door de "tas in tas" effect.
Ik had op mijn hobby kamer nog een spijkerjack liggen en wilde hiervan een tas gaan maken. Tevens zijn er ook twee oude spijkerbroeken  gebruikt, voor de handvatten en binnenkant (voering).
Eerst het jack en de broeken uit elkaar getornd.

    Zoals je misschien kan zien is een kant van de tas gemaakt uit de voorpanden.


                       De andere kant bestaat uit het rugpand van het jack.


          Daarna heb ik drie rechthoeken geknipt voor de zijkanten/bodem van de tas.

         
De band (onderkant) van het jack heb ik gebruikt voor de bovenrand van de tas. Hierna ben ik begonnen met alles in elkaar te naaien. Voor de voering heb ik delen van de buiten tas nog een keer geknipt en in elkaar gezet en dit in elkaar geschoven met daar tussen....jaja daar komt het.... een canvas tas van een supermarkt (Voor de stevigheid). De binnenkant tas aan de band gezoomd.

 De draagriemen gemaakt van spijkerbroek banden.Daarbij gebruik gemaakt van de knoopsgaten van de spijkerbroekbanden die er al in zaten, en aan weerskanten een knoopsgat bijgemaakt, deze bevestigd aan de band van de tas. Aan de andere kant een paar knopen gezet, zodat ook hier een draagband bevestigd kon worden.
               Ik vind dat ie goed gelukt is, hij is vrij groot, ideaal voor o.a. het strand.
2 opmerkingen: