zondag 8 september 2013

decopatch...

Gisteren op een  nazomer meidenfeest geweest. Ik heb genoten, wat was dit leuk. Rina (eigenaresse van de bergeend in Houten) gaf een feestje ter gelegenheid van haar 60ste verjaardag bij haar thuis. Uitnodiging lag al enkele weken geleden op de deurmat. Er stond in dat het creatief, babbelen,smullen en genieten zou zijn, nou dat was niets te veel gezegd. Er waren ca. 25 dames aanwezig. Na welkom geheten te zijn door Rina kregen we de keuze uit koffie/thee en lekkernijen. Daarna begonnen we aan diverse workshops, die tentoongesteld lagen op de tafels. Ik begon met een geurbuideltje. Dit maak je van diverse kruiden, bijvoorbeeld met kamille, lavendel, majoraan. Na dit gevijzeld te hebben, leg je dit op een vierkant lapje stof.Het lapje stof bindt je dicht met een touwtje en klaar was je geurbuideltje.
Leuk en ruikt lekker!!
 Na kennismaking met diverse dames ben ik aan de volgende workshop begonnen. Dit was een flesje versieren met decopatch papier. Dit kan je ook doen met servetten. Hiervoor gebruik je dan de dunste laag van de servet. (servet bestaat meestal uit diverse lagen). Ik koos hiervoor twee decopatchpapieren met de kleuren zwart/wit/zilver. Ik wist niet op dat moment dat dit best wel eens gaaf eruit zou gaan zien. Diverse kleine stukjes van het grote papier afgescheurd en dit bevestigd met de decolijm en kwast. Je smeert ook lijm over het papier heen zodat dit al drogend glad trekt. Ontzettend leuk werk en tevens gelijk gezellig babbelen.
Ik ben eerst begonnen met het vierkante flesje.
In eerste instantie wilde ik nog een workshop gaan doen en dat was flesjes met kant/knopen/lint versieren. Maar helaas waren de flesjes op, waar ik mijn oog op had laten vallen. Maar ideeën genoeg opgedaan om dit thuis uit te gaan proberen.
Dus flesje twee met decopatch bewerkt. De tijd vloog en na een heerlijk koud buffet en een verjaardagslied voor Rina ben ik huiswaarts gegaan. Wat was dit een heerlijke middag/avond. Dank je wel Rina!!!2 opmerkingen: